ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Auto airconditioning condensor

Auto airconditioning condensor

De condensor is een warmtewisselaar. Hij bevindt zich aan de voorzijde van het voertuig. De condensor koelt het door de compressor opgewarmde koudemiddel dat vloeibaar wordt (condenseert) doordat het koudemiddel zijn warmte afgeeft aan de lucht die door de condensor stroomt. Valeo's OE-knowhow is terug te vinden in alle 460 onderdeelnummers waarmee 85% van het Europese wagenpark van personenauto's en lichte bedrijfswagens wordt gedekt. De condensors van Valeo hebben de volgende voordelen:

  • Geoptimaliseerd ontwerp van de condensor, afgestemd op de eisen van het voertuig en de ruimte die aan de voorzijde van het voertuig beschikbaar is
  • Ultradunne condensorleidingen voor een efficiënte en doeltreffende warmteafgifte.
  • Betere corrosiebestendigheid, getest onder zware weersomstandigheden, geschikt voor vochtige gebieden (SWAAT*-test)
  • Getest op lekkagebestendigheid en duurzaamheid, en op trillingen voor een lager geluidsniveau en dus voor een optimaal rijcomfort

*SWAAT: Sea WAter Acidified Test (test met zuur zeewater) De condensors van Valeo zijn volledig aluminium gesoldeerd.

 

Om de algehele constructie in stand te houden en trillingen te beperken kan het reservoir met droger direct worden geïntegreerd in de condensor.

 

Info van Valeo:

Na een aanrijding, een defect of een lekkage moet de condensor worden vervangen. Na het uitbouwen van de condensor moeten de losgenomen leidingen onmiddellijk worden afgeplugd om te voorkomen dat er vocht en vuil in het systeem komen. Valeo adviseert ook om de cilinder van het reservoir met droger en de pakkingen te vervangen, de olie te verversen (spoel het circuit met de spoelset) en tracer-vloeistof te gebruiken om lekkages op te sporen.