ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Egr-warmtewisselaar

De opkomst van directe dieselinspuiting en nieuwe Europese emissienormen hebben geleid tot een steeds bredere toepassing van EGR-systemen. EGR (Exhaust Gas Recirculation, uitlaatgasrecirculatie) is een efficiënt en voordelig systeem om de NOx-uitstoot terug te brengen. Het hogedruk-EGR-circuit voert een deel van het uitlaatgas vanuit het uitlaatspruitstuk terug naar het inlaatspruitstuk. Het grootste voordeel is dat de uitstoot van NOx al bij de bron in het verbrandingsproces wordt verminderd in plaats van door middel van nabehandeling van de uitlaatgassen.

 

De EGR-koeler koelt het uitlaatgas af voordat het naar de motor wordt gevoerd om het thermische rendement te verhogen. De koeler koelt het uitlaatgas voordat het weer in de motor wordt ingelaten. De warmtewisselaar is van het type uitlaatgas/koelvloeistof en kan bovenstrooms of benedenstrooms in het EGR-circuit zijn geplaatst. Doordat het uitlaatgas wordt afgekoeld daalt de verbrandingstemperatuur zodat er minder NOx-deeltjes ontstaan (hoe hoger de temperatuur, hoe meer NOx-deeltjes). De EGR-koeler bevindt zich bij het uitlaatspruitstuk van de motor. De uitlaatgaskoeler is een warmtewisselaar die in het EGR-circuit is geplaatst. Doordat het gerecirculeerde uitlaatgas wordt gekoeld, worden problemen met het inlaatluchtvolume verminderd (door de koeling van het gerecirculeerde uitlaatgas neemt de massa ervan toe en niet het volume). De lagere temperatuur van het lucht/brandstofmengsel die daarvan het gevolg is, vermindert ook de ontbrandingstemperatuur.

 

Als marktleider op dit gebied biedt Valeo een compleet assortiment van concurrerend geprijsde oplossingen voor hoge- en lagedrukcircuits van benzine- en dieselmotoren. Met een ervaring van meer dan 20 jaar in het ontwikkelen van EGR-modules dekt Valeo alle Europese emissienormen (Euro 2 tot Euro 6) met een gamma van 100% OE-kwaliteit met producten voor 16 autofabrikanten. Als enige leverancier van complete EGR-systemen (inclusief de klep en warmtewisselaar), maakt Valeo gebruik van hoogwaardige technologie en materialen.