ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Valeo CV Clutch Cores Scheme in 2024

Valeo CV Clutch Cores Scheme in 2024
Vanaf 1 januari 2024 implementeert Valeo haar kernstortingsregeling voor Reman CV Clutch Kits in Europa.

 

Een resolutie voor het nieuwe jaar

In de EU, waar zware bedrijfsvoertuigen bijna 80% van het vrachtvervoer over land voor hun rekening nemen - wat overeenkomt met bijna 25% van de CO2-uitstoot van de vervoerssector - is het belangrijker dan ooit om manieren te vinden om afval en emissies terug te dringen.

Vanaf 1januari 2024 implementeert Valeo haar kernstortingsregeling voor Reman CV Clutch Kits in Europa. Dit maakt deel uit van Valeo’s bredere doel om de circulaire economie te versnellen en daarbij zo min mogelijk nieuwe grondstoffen te verbruiken.

Zoals Christophe Perillat, CEO van Valeo, heeft gezegd: "Decarbonisatie-mobiliteit moet hand in hand gaan met grotere circulariteit en behoud van hulpbronnen."

Het volledig optimaliseren van het verbruik van grondstoffen is een automobiel doel waarbij Valeo niet alleen staat. De hele sector van het goederenvervoer over de weg, van fabrikanten tot vervoerders, zet zich in voor een duurzamer vervoerssysteem.

 

Waarom geven we om kernen?

Remanufacturing is een van de centrale pijlers van de 4R-strategie van Valeo, samen met Recycle, Repair en Robuust ontwerp. Het is ook een integraal onderdeel van Valeo’s veelzijdige aanpak van duurzaamheid: I Care 4 the Planet.

Het kerndepositostelsel valt onder beide duurzaamheidsbenaderingen en heeft eenvoud als kern. Het doel is om zoveel mogelijk cv-koppelingskitkernen van de markt te halen om de reproductielijnen van Valeo te voeden.

In een notendop is de kernafzetting een eenvoudig circulair ruilsysteem:

Valeo CV Clutch Cores Scheme in 2024

Valeo's CV core deposit systeem is gemaakt om eenvoudig te worden begrepen, met slechts 3 core banden (T, U, V) en 2 verschillende kosten (100€ of 200€), zoals in de onderstaande tabel:

Valeo CV Clutch Cores Scheme in 2024

 

Omgekeerde logistiek systeem

Met behulp van een omgekeerd logistiek systeem dat snel en naadloos is, maakt Valeo het gemakkelijk voor distributeurs, met een snelle ommekeer van vier weken van ophalen van de collectie tot het sorteren van het rapport.

Het enige dat werkplaatsen hoeven te doen als de reparatie is voltooid, is de kernen herstellen, ze in de Valeo-box plaatsen en ze vervolgens terugsturen naar de distributeur. De distributeur slaat ze op op een veilige en droge plaats, terwijl Valeo zorgt voor de omgekeerde logistiek van de inzameling van de kernen tot de storting restitutie voor alle geaccepteerde kernen.

 

Een aanbetaling doen voor onze toekomst

Om de bal aan het rollen te krijgen in de distributieketen, implementeert Valeo een uitgebreid ondersteuningsplan, aangevuld met een enorm promotieprogramma tijdens het eerste semester van 2024.

 

Zo goed als nieuw

Het kan echt niet worden overdreven - reman CV koppelingen zijn zo GOED ALS NIEUW en hebben dezelfde functionele kenmerken als nieuwe koppelingen. Dit is de reden dat ze overal in Europa met dezelfde 2 jaar garantie en onbeperkte kilometers worden aangeboden.

Het PROCES van reman stimuleert duurzaamheid en de circulaire economie door de CV Aftermarket koolstofvrij te maken en tegelijkertijd de middelen te behouden. En kom 2024, Valeo’s CV core deposit scheme zal precies dat doen!

Met behulp van een schoner industrieel proces met minder CO2-uitstoot past de Valeo-regeling perfect bij initiatieven voor de duurzaamheid van de vloot. Bovendien zijn de resterende CV-koppelingen van Valeo in vergelijking met andere op de markt verkrijgbare koppelingen voordeliger geprijsd dan nieuwe koppelingen en profiteren ook van een betere levenscycluskosten.

Voeg O.E. specs en originele werkomstandigheden toe aan de mix, en Valeo zal de markt een product aanbieden dat simpelweg te goed is om door te geven!


Kom 2024, Valeo's CV core deposit scheme is van plan om precies dat te doen!