ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Koppelingsset

Valeo levert een compleet assortiment (drukgroepen, koppelingsplaten, druklagers) voor bedrijfswagens: middelzware trucks, zware trucks tot 44 ton GVW en touringcars. Om te voldoen aan de verwachtingen van transportbedrijven leveren we uitsluitend premium koppelingen voor de bedrijfswagenmarkt. Sterkere motoren, langere versnellingsbakverhoudingen en nieuwe eisen voor wat betreft de levensduur hebben geleid tot de ontwikkeling en productie van complexere koppelingssystemen, zoals de Valeo SAT-koppelingen (Self Adjusting Technology: zelfstellende technologie).

 

SAT is een revolutionaire technologie van Valeo waarbij gebruik wordt gemaakt van een automatisch slijtagecompensatiesysteem op de drukplaat. Hierdoor wordt de levensduur van de koppeling verlengd en is het pedaal gemakkelijker in te trappen. Valeo levert de SAT-technologie aan truckfabrikanten. Focus op dubbele plaat-koppelingen Valeo levert een compleet assortiment dubbele plaat-koppelingssets voor bussen en touringcars. Doordat ze 70% slijtvaster zijn dan enkele plaat-koppelingen, gaan onze dubbele plaat-koppelingssets langer mee. De 2 platen zorgen voor een betere warmteafvoer. Focus op assortiment revisiesets Valeo reviseert koppelingssets voor bedrijfswagens, met name koppelingen waarvan de platen een diameter hebben van meer dan 330 mm. Het revisieproces wordt uitgevoerd in dezelfde productiefaciliteit waar ook de OE-koppelingssets worden geproduceerd.

 

Valeo heeft in heel Europa een efficiënt inzamelproces opgezet om de basiscomponenten bij alle klanten te kunnen inzamelen. Zo wordt per set tot wel 50 kg aan grondstof uitgespaard (tot wel 90 kg bij dubbele plaat-koppelingssets). Het revisieproces is dan ook een belangrijke bijdrage van Valeo aan de duurzame ontwikkeling. Na binnenkomst worden de basiscomponenten gesorteerd, ontmanteld en gereinigd. Vervolgens worden de onderdelen op testbanken getest waarna de component op de productielijn weer wordt geassembleerd. Dezelfde testbanken en productielijn worden ook gebruikt om de productie van de OE-koppelingssets van Valeo te valideren.