ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Alternatoren

Alternatoren

De taak van de alternator is ervoor te zorgen dat de accu tijdens het draaien van de motor continu wordt geladen. De door de alternator geleverde stroom voorkomt dat de accu ontladen raakt en zorgt voor de voeding van de elektrische functies van het voertuig. De alternator wordt via een aandrijfriem aangedreven door de krukas. Bij draaiende motor zorgt deze aandrijfriem ervoor dat de alternator gaat draaien, zodat de bewegingsenergie wordt omgezet in elektrische stroom. Dit is het belangrijkste principe van de alternator. De betrouwbaarheid, de veiligheid en de hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe producten zijn het resultaat van voortdurende innovatie en strenge testcriteria.

 

Dankzij de sterke vertegenwoordiging op de OE-markt levert Valeo kort na de introductie alternatoren voor de meest recente toepassingen. Dankzij Valeo's strenge testcriteria voor OE-componenten, bestaat het assortiment nieuwe componenten uit producten van de hoogste kwaliteit. Bij deze tests met een duur van tot wel 1000 uur, worden de stroomsterkte en de spanning gemeten en worden de elektrische belasting en de laadcyclus getest. Daarnaast worden de componenten tot het uiterste getest door ze bloot te stellen aan een zoutwaternevel, sterke temperatuurwisselingen en trillingen, om het hoogste kwaliteitsniveau te kunnen bewerkstelligen.

 

Valeo is al meer dan 100 jaar een innovatieve specialist in draaiende componenten; van de Dynastar uit 1912 tot de microhybride i-StARS®-technologie. Valeo speelt snel in op de vraag van de markt en technische ontwikkelingen en heeft daar zijn historisch sterke positie op de OE-markt aan te danken: 1-fasealternator, vloeistofkoeling en de nieuwste generatie alternatoren voor een optimaal rendement en comfort, zoals de EG alternator. Valeo maakt gebruik van de beste technologieën die voor alternatoren beschikbaar zijn en het resultaat is een steeds groter vermogen en efficiency in combinatie met een compacte bouw. De EG alternator (EG = Efficient Generation) maakt gebruik van specifieke modules die 10 keer zo efficiënt zijn als gebruikelijke diodes. Een baanbrekende technologie. Veel autofabrikanten passen deze technologie toe, zoals Volkswagen, BMW en Mercedes-Benz. Het Valeo Premium-assortiment ruilalternatoren bevat meer dan 1500 referenties voor de meeste Europese en Aziatische auto's. Dankzij het specifieke revisieproces levert Valeo ruilalternatoren van de hoogste kwaliteit.

 

De ingezamelde alternatorkarkassen worden naar een specifiek productiecentrum verzonden, alwaar de verschillende stappen van het revisieproces worden uitgevoerd:

  1. Alle onderdelen worden gedemonteerd en alle componenten worden gereinigd, behalve de rotor. Die wordt met een staalborstel geborsteld. Alle lagers worden consequent en systematisch door nieuwe vervangen.
  2. De rotor wordt elektrisch getest en van een laklaag voorzien om corrosie tegen te gaan. Nadat de stator is gereinigd, wordt hij volledig met een staalborstel geborsteld om sporen van corrosie te verwijderen. Vervolgens wordt hij ook van een laklaag voorzien. De binnendiameter wordt nauwkeurig gekalibreerd en de uiteinden van de wikkelingen worden vertind en elektrisch getest.
  3. De poelies worden gecontroleerd en vervolgens van een laklaag voorzien of gegalvaniseerd. Vrijlooppoelies worden systematisch vervangen.
  4. De spanningsregelaars worden gereinigd, gedroogd en gezandstraald, of indien nodig vernieuwd. De koolborstels en veren worden vervangen.
  5. De diodes van de diodebrug worden afzonderlijk getest en indien nodig vervangen.

 

Voordat een laatste laklaag wordt aangebracht, worden alle gereviseerde componenten gemonteerd en wordt elk compleet product gecontroleerd op een speciale testbank, waarbij o.a. het toerental en de temperatuur worden gemeten, overbelastingscondities en de mechanische conditie wordt getest. De OE-normen worden tijdens het gehele revisieproces nauwgezet gehanteerd. OE-testbanken en meetapparatuur worden gebruikt om de onderdelen op meer dan 40 controlepunten te valideren. Nadat ze zijn geassembleerd, worden alle gereviseerde onderdelen onder dezelfde omstandigheden opnieuw getest voordat ze van een etiket worden voorzien en worden verpakt. Alle gereviseerde alternatoren van Valeo zijn 100% asbestvrij.

We waarderen uw interesse
Bevestig je e-mailadres