ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Valeo heeft de Automotive News PACE* Award 2021 gewonnen.

Valeo heeft de Automotive News PACE* Award 2021 gewonnen voor de Valeo 48V eAccess, een volledig elektrische aandrijfoplossing voor kleine stadsvoertuigen.

 

Valeo heeft de Automotive News PACE* Award 2021 gewonnen voor de Valeo 48V eAccess, een volledig elektrische aandrijfoplossing voor kleine stadsvoertuigen.

 

Het alles-in-één-systeem omvat een elektromotor, een transmissie en een omvormer (het brein van het systeem). Voertuigen die met deze technologie zijn uitgerust, kunnen topsnelheden bereiken van 45 tot 100 km/h (afhankelijk van de fabrikant) en hebben een actieradius van 100 km zonder CO2-uitstoot. Deze kosteneffectieve oplossing is voor voertuigfabrikanten gemakkelijk te integreren en is bijzonder geschikt voor gebruik in steden en voorsteden. De Valeo 48V eAccess wordt op dit moment al gebruikt in de Citroën AMI.

 

Als pionier en wereldleider in voertuigelektrificatie biedt Valeo een unieke technologieportfolio voor alle segmenten en toepassingen. De elektrificatiestrategie van Valeo omvat elektromotoren van laag- tot hoogspanning (joint venture met Siemens), vermogenselektronica, software, boordladers, thermische beheersystemen en nu ook energiesystemen met haar nieuwe gamma laadstations.

 

De technologieën van het bedrijf worden in grote hoeveelheden vervaardigd, waardoor de kosten laag blijven. Omdat ze zeer modulair zijn, kunnen ze worden aangepast aan de behoeften van een groot aantal voertuigfabrikanten. Uitgaande van een gemeenschappelijke basis kunnen de oplossingen van Valeo bijvoorbeeld worden gebruikt om elektrische systemen voor hybride auto's te ontwikkelen, maar ook volledig elektrische motoren voor kleine stadsvoertuigen, zoals het geval is met de Valeo 48V eAccess.

 

Deze met een PACE Award bekroonde innovatie uit 2021 wil mobiliteit milieuvriendelijker maken en, dankzij de betaalbaarheid, toegankelijk voor een breder publiek. Sinds 2020 zijn technologieën om CO2-uitstoot te verminderen goed voor 60% van Valeo's OEM omzet. 

__

* Premier Automotive suppliers' Contribution to Excellence, uitgereikt door Automotive News magazine.

 

Valeo's eerdere PACE Awards:

2020: Valeo XtraVue™ Trailer, een innovatie die aanhangwagens voor de bestuurder "onzichtbaar" maakt.

2018: Valeo Scala®, de eerste in serie geproduceerde LiDAR op de automarkt.

2016: Valeo eSupercharger, en de watergekoelde condensor

2015: hoogrendementsdynamo EC

2014: Kantelbeveiligingssysteem

2013: watergekoelde intercooler 

2012: het Valeo AquaBlade®/VisioBlade® ruitenwissersysteem

2008: het Valeo Park4U parkeerhulpsysteem

2007: multi-beam radar (MBR) voor dodehoekdetectie

2006: het Valeo StARS micro-hybride systeem

2005: het Valeo LaneVue waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook