ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Elektrische voertuigen: Valeo sluit de toekomst aan

Valeo is de wereldleider in voertuigelektrificatie (30 miljoen elektrische auto’s per jaar) met geweldige oplossingen voor milieu- en regelgevingsproblemen.

Wereldwijd stegen de verkopen van elektrische auto’s explosief met 140% in het eerste kwartaal van 2021.

 

Volgens het International Energy Agency bleven de verkopen van elektrische auto’s razendsnel stijgen in het eerste kwartaal van 2021, na een decennium waarin de omzet al snel groeide. In 2020 was de wereldwijde elektrische wagenmarkt al 10 miljoen waard met een stijging van 43% in 2019.  Naar verwachting zal deze trend in de EV-verkopen de komende jaren blijven aanhouden. Valeo gaat ervan uit dat 70% van de nieuwe voertuigen in 2030 elektrisch of hybride zal zijn.

 

In een enquête die in juni van dit jaar werd gehouden, vroeg Valeo eindgebruikers of zij van plan waren om in de nabije toekomst over te stappen op elektrische mobiliteit. Van de 1700 respondenten antwoordde 7% dat zij al elektrisch reden en 66% dat ze dat inderdaad overwogen. De transformatie is een feit.

 

 

Bron: Linkedin-enquête van Valeo in juni 2021 

 

Elektrificatie, een strategische groene keuze voor Valeo

 

Valeo heeft zichzelf als wereldleider in voertuigelektrificatie gepositioneerd. De Groep produceert 30 miljoen elektrische machines per jaar en bevestigt hiermee zijn expertise in de productie van elektrische systemen. Tegelijkertijd levert de groep een effectieve oplossing voor de hedendaagse milieu- en regelgevingsproblemen.

Bij Valeo is groen al een realiteit: Valeo is wereldleider in 48 V elektrische motoren, een kosteneffectieve elektrificatietechnologie die in 2030 30% van de wereldwijde automotive markt zal inpalmen. Op het gebied van hoogspanningsoplossingen rust Valeo in de periode tussen 2019 en 2022 2 op de 3 auto’s uit.

 

Nieuwe elektrische oplossingen in de onderdelenportefeuille van Valeo

 

iBSG 48V op de onderdelenmarkt voor specialisten in autoreparatie.

 

Het iBSG (Integrated Belt Starter Generator) 48V-systeem, een veelzijdige en betaalbare oplossing, maakt elektrificatie toegankelijker. Met zijn iBSG 48V heeft Valeo het probleem van prestatieverhoging van door interne verbrandingsmotoren aangedreven voertuigen doeltreffend aangepakt en bovendien het brandstofverbruik verminderd.

 

Als exclusief aanbod op de onderdelenmarkt zijn 15 iBSG 48V-onderdeelnummers nu verkrijgbaar in de portefeuille van Valeo en dit assortiment zal blijven groeien in de komende maanden en jaren.

 

Nieuwe remblokjes voor elektrische voertuigen in de Valeo-productlijn

 

Eind 2021 lanceert Valeo een uitgebreide keuze aan remblokjes voor elektrische en hybride auto’s met meer dan 200 productreferenties voor doeltreffendheid, duurzaamheid en comfort. Deze zullen eerst verkrijgbaar zijn op de Europese markt en vervolgens wereldwijd.

 

Elektrificatie zal veel impact hebben op de activiteit op de onderdelenmarkt

 

Tijdens zijn jaarlijkse Vision Conference die dit jaar in maart werd gehouden, bekeek de Automotive Aftermarket Suppliers Association (AASA) naar de impact van elektrificatie op de automotive onderdelenmarkt in de komende (tientallen) jaren. EV komt eraan en elke speler, van leverancier tot garage, moet zich hier op zijn eigen manier op voorbereiden.

 

Valeo doet dat zeker en zet zich in om automotive professionals bij te staan in deze grote verandering!

 

 

 

 

 

 

We waarderen uw interesse
Bevestig je e-mailadres