country-iconicon-candidatesvg_icons_Valeoicon-closesvg_icons_Valeoicon-curve-arrowicon-distributoricon-documenticon-drivericon-filters-searchicon-gridicon-journalisticon-listsvg_icons_Valeosvg_icons_Valeosvg_icons_Valeoicon-othersvg_icons_Valeosvg_icons_Valeoicon-refreshicon-social-facebookicon-social-googleplusicon-social-instagramicon-social-linkedinicon-social-twittericon-social-youtubesvg_icons_Valeoicon-workshop

Producten

Vehicle type

Line of Business

Ga

Mistlampen

Valeo, als fabrikant die constant innoveert op het gebied van design en veiligheid, ontwikkelt ook producten die minder energie verbruiken om zo de CO2-uitstoot te verlagen. De focus ligt hierbij op het gebruik van ledverlichting voor signaleringsfuncties. 
De snelle reactietijd van leds verkort de remweg van het achteropkomend verkeer met 5 m bij een snelheid van 90 km/h. Led-achterlichten verminderen ook de CO2-uitstoot met 0,5 g per kilometer in vergelijking met gloeilampen. Gloeilampen zijn in de auto-industrie nog steeds het meest voorkomende type verlichting voor achterlichten en koplampen, maar de ledtechnologie krijgt steeds meer voet aan de grond, bij signaleringsfuncties nog meer dan bij koplampen. Light-emitting Diodes (leds) geven veel licht en verbruiken minder stroom dan normale gloeilampen. Bovendien bieden ze, dankzij hun compacte formaat, meer mogelijkheden qua design.

Heeft u hulp nodig

U bent een